Wat is digitale telefonie?

Bij digitale telefonie bel je via de internetverbinding. Digitale telefonie wordt ook wel VoIP genoemd: Voice over IP. Het grootste voordeel van digitale telefonie zijn de lagere kosten: met Voip bespaar je al snel 25 tot 75 procent op je telefoniekosten. Veel internet providers bieden tegenwoordig ook aantrekkelijke pakketten aan waarbij je voor een vast bedrag onbeperkt kunt bellen.

Beeldbellen en meerdere gesprekken tegelijkertijd

Daarnaast heb je met digitale telefonie ook de mogelijkheid om te bellen via beeldtelefonie. Op deze manier kun je elkaar ook zien tijdens het telefoongesprek, iets dat met analoge telefonie niet mogelijk was. Tevens is het met digitale telefonie mogelijk om meerdere telefoon gesprekken tegelijk te voeren. Bij analoge telefonie ben je dan in gesprek.

Nadelen van digitale telefonie

Een nadeel van digitale telefonie is dat je afhankelijk bent van je internetverbinding. Een storing van de internetverbinding betekent dat je ook telefonisch niet bereikbaar bent. Valt de elektriciteit in huis uit, dan kun je ook niet bellen aangezien de modem het dan niet meer doet.