Wat is een Internet en TV abonnement?

Met een internet en tv abonnement kun je zowel internetten als (digitale) televisie kijken. Het tv-signaal kan bij een internet en tv abonnement via de kabel lopen, uit de lucht worden gehaald (door middel van een digitenne) of gewoon via de internetverbinding binnenkomen. Dit laatste noemen we ook wel IPTV. De standaardzenders die je bij een internet en tv abonnement verschillen bij iedere internet provider. Ook het standaard aantal HD-zenders (High Definition) varieert per internet abonnement. Een HD-signaal heeft meer beeldlijnen dan een traditioneel televisie signaal, waardoor het beeld vele malen scherper is.

Aanvullende pakketten bij Internet en Tv

In vrijwel de meeste gevallen kun je naast de standaardzenders ook nog eens kiezen voor allerlei aanvullende zenderpakketten. Bekende voorbeelden hiervan zijn Film1, Fox Sports en HBO. De kosten van deze aanvullende zenderpakketten komen bovenop de abonnementskosten van je standaard internet en tv abonnement. Vaak zijn er ook speciale acties, je krijgt hierbij dan een flinke korting op een zenderpakket of kunt het enkele maanden voor niets uitproberen.

internet_tv

Internet en TV abonnement: Harddisk Recorder

Bij sommige internet en tv abonnementen krijg je standaard een Harddisk Recorder geleverd, bij andere kun je er tegen betaling één afnemen. Met deze Harddisk Recoder kun je eenvoudig televisie opnemen, live tv pauzeren en terug- en vooruit spoelen. Hiermee kun je altijd je favoriete films en series kijken en dit zonder reclame.

Interactieve tv

Een andere optie bij de internet en tv abonnementen is het zogenaamde interactieve tv, hiermee is er interactie mogelijk tussen de televisie en de gebruiker. Een voorbeeld hiervan is het terug- en vooruitspoelen, maar je kunt ook denken aan Video on Demand (oftewel video’s via je televisie bestellen), het actief deelnemen aan spellen en quizzen en tijdens reclame reageren op interessante aanbiedingen.