Wat is een Internet en Bellen abonnement?

Met een internet en bellen abonnement kun je zowel internetten als bellen. Vrijwel alle Nederlandse internet providers bieden tegenwoordig wel één of meerdere internet en bellen abonnementen aan, je hoeft hierdoor dus geen aparte abonnementen meer af te sluiten. Je krijgt maar één rekening voor internet en bellen en hebt ook maar één aanspreekpunt in geval van vragen, wel zo overzichtelijk dus! Daarnaast ben je in de meeste gevallen ook goedkoper uit met een internet en bellen abonnement dan wanneer je de twee diensten apart zou afnemen. Het telefoonsignaal kan via een ADSL-, glasvezel of kabelverbinding verlopen.

VoIP: bellen via het internet

Bellen via het internet noemen we ook wel VoIP (Voice over IP) en heeft het analoog bellen grotendeels vervangen. Het grootste verschil tussen analoog en digitaal bellen zit hem in de wijze waarop het telefoonignaal van A naar B wordt verplaatst. Bij VoIP wordt het gesprek omgezet in ‘enen’ en ‘nulletjes’, waarna het via een internetverbinding wordt getransporteerd. Bij dit transport is er zeer weinig capaciteit nodig, waardoor de kosten vele malen lager komen te liggen. Voor internetbellen heb je overigens geen speciale hardware nodig en in de meeste gevallen kun je ook gewoon je huidige telefoonnummer behouden.

Bellen via de kabel

Het is ook mogelijk om via de kabel te bellen, bijvoorbeeld met de internet en bellen abonnementen van Ziggo en UPC. Houd er alleen wel rekening mee dat de kabel providers alleen binnen bepaalde regio’s internet, bellen en tv kunnen aanbieden. De kwaliteit van het bellen via de kabel is overigens vergelijkbaar met de kwaliteit van VoIP.

Aanvullende diensten

Net als bij de internet en tv abonnementen, is het ook bij de internet en bellen abonnementen mogelijk om aanvullende diensten af te nemen. Zo kun je bij de meeste internet providers kiezen voor onbeperkt bellen. Hierbij betaal je maandelijks een vast bedrag en kun je vervolgens zoveel bellen als je wilt. Er bestaan verschillende vormen van onbeperkt bellen, zo kun je bij de één altijd onbeperkt bellen, terwijl dit bij de ander alleen in de weekenden en avonduren mogelijk is.